Kérdések és válaszok

1. Hogyan használhatom a Hammerite-ot korábban festett felületen?
 

Igen. Alaposan érdesítsük meg a felületet drótkefe vagy csiszolóvászon segítségével. Próbaképpen vigyük fel a Hammerite Közvetlenül a Rozsdára festéket egy kis felületre, és hagyjuk egy órán át száradni. Ha a tesztfelületen bármilyen hibát észlelünk, távolítsuk el az összes régi festéket, mielőtt a Hammerite Közvetlenül a Rozsdára festéket alkalmazzuk.

2. Hogyan használhatom a Hammerite-ot új (nem oxidált) acélra vagy vasra?
 

Új felületek esetén a fémfelületeket megfelelően zsírtalanítani kell. Új nem oxidált acélra és vasfelületre használjunk Hammerite Rozsdagátló alapozót. A Hammerite Közvetlenül a Rozsdára festék speciálisan arra lett kifejlesztve, hogy közvetlenül a rozsdás vasfémre lehessen felvinni, minimális felület-előkészítéssel. Tipp: zsírtalanítás után várjon egy órát a felület átfestésével.

3. Hogyan használhatom a Hammerite-ot rozsdás fémfelületen?
 

A Hammerite Közvetlenül a Rozsdára festék speciálisan arra lett kifejlesztve, hogy közvetlenül a rozsdás fémre lehessen felvinni, minimális felület-előkészítéssel: Egyszerűen távolítsuk el a laza, pergő, máló rozsdát drótkefével vagy durva csiszolópapírral. Tisztítsuk meg a festendő felületet szappanos vízzel, zsírtalanítsuk, öblítsük le tiszta vízzel és hagyjuk megszáradni. Ezután vigyünk fel két réteg Hammerite Közvetlenül a Rozsdára festéket közvetlenül a felületre. Külön alapozó nem szükséges.

4. Hogyan használjam a Hammerite-ot erősen rozsdásodott fémfelületen, vagy olyan helyen, ahol varrat, furat, hegesztés található?
 

A Hammerite Közvetlenül a rozsdára festék speciálisan arra lett kifejlesztve, hogy közvetlenül a rozsdás fémre lehessen felvinni, minimális felület-előkészítéssel: Egyszerűen távolítsuk el a laza, pergő, máló rozsdát drótkefével vagy durva csiszolópapírral. Tisztítsuk meg a festendő felületet szappanos vízzel, zsírtalanítsuk, öblítsük le tiszta vízzel és hagyjuk megszáradni. Alapozzuk egy réteg Hammerite Rozsdagátló alapozóval. Ezután vigyünk fel két réteg Hammerite Közvetlenül a Rozsdára festéket a felületre.

5. Hogyan használhatom a Hammerite-ot színesfémeken?
 

Színesfémek: alumínium, cink, réz, horganyzott fém stb. Zsírtalanítsuk a felületet, majd csiszoljuk meg a felületet csiszolópapírral és portalanítsunk. Vigyünk fel 1 réteg Hammerite Speciális fémalapozót. Hagyjuk megszáradni, majd vigyünk fel 2 réteg Hammerite Közvetlenül a Rozsdára Hammerite festéket. Új horganyzott acél esetében a festés előtt legalább 6 hónapig a szabadban kell érlelni.

6. Hogyan kerülhetem el a csepegést függőleges felület festése esetén?
 

A Hammerite festék zselés formuláját kifejezetten úgy tervezték, hogy minimálisra csökkentse a csöpögést. Ha sima függőleges felületet fest: Csiszolja le a felületet durva szemcsés csiszolópapírral, és tisztítsuk meg a dobozon található utasításoknak megfelelően. Ezután 2 vastag réteg helyett 3 vékony rétegben vigye fel a festéket. Egy vastagabb réteg túl nehéz lehet, és csepegést okozhat. Kivételt képez a kalapácslakk hatású festék, mert ott két vastag rétegben ajánlott a festék felvitele, hogy a megfelelő kalapácslakk hatást elérjük.

7. Hogyan biztosíthatom, hogy a szín egyenletes maradjon a munkám során?
 

Használat előtt és közben alaposan keverjük fel a Hammerite Közvetlenül a Rozsdára festéket egy keverőpálca segítségével a saját dobozában.

8. Mikor használjunk aeroszolt és mikor ecsetet?
 

Nehezen hozzáférhető felületek esetén használjuk az aeroszolt. Használjuk több rétegben, de minimum három réteg felvitele ajánlott a dobozon leírt megfelelő módon. Más esetben a megfelelő rétegvastagság eléréséhez az ecsetelés javasolt.

9. Mikor jelentkezik a ráncosodás?
 

A felület ráncosodását az okozza, ha nem tartjuk be megfelelő száradási időt, vagy a felület nem megfelelő hőmérsékletű. A ráncosodás fellép, ha a második festékréteget túl rövid száradási idő után, vagy a túl alacsony száradási hőmérsékletnél használjuk. Tipp: Hagyjunk bő száradási időt az első réteg után. 

10. Miért "látszik át" a rozsda a festéken?
 

 A probléma korai megjelenésének két fő oka van.

Az egyik az, hogy nem megfelelő rétegvastagságban lett felvéve a felületre a festék. Sarkok, élek, hegesztési pontok esetben a vékony festékréteg hamar átrozsdásodik. Tipp: vigyünk fel két vastag réteget egy jó minőségű ecsettel, ez a siker kulcsa. Sarkok, élek, hegesztési pontok esetben használjunk Hammerite Rozsdagátló alapozót a problémás helyekre.

A másik ok az, hogy a felület nem volt tiszta vagy tökéletesen száraz a felhordás előtt, így a szennyeződés és a nedvesség a festék alatt rekedt, és a festék megemelkedését és/vagy rozsdásodását okozta. A vízszintes részeken, például a korlátok lapos részén a víz megállhat, és rozsdásodást okozhat. Ezekre a vízszintes területekre célszerű egy plusz réteget felvinni.

11. Használhatom a Hammerite-ot, ha a tenger mellett élek?
 

 A Hammerite az alábbi óvintézkedések betartásával alkalmazható:

Távolítsuk el a só minden nyomát a fémfelületről, alapos mosószeres lemosással, majd tiszta vízzel történő leöblítéssel. Hagyjuk megszáradni a felületet. Az extra védelem érdekében használjunk megfelelő alapozót, például Hammerite Rozsdagátló alapozót, mielőtt két réteg Közvetlenül a Rozsdára Hammerite-ot felviszünk a felületre.

12. A vasrácsomon a festék hámlik. Miért történik ez?
 

Ez akkor fordul elő, ha a festendő felületet rosszul készítették elő (rosszul távolították el a laza rozsdát vagy a lepergő festéket).

13. Az alumínium kapumról a festék leválik. Mi a megoldás?
 

Ez néha akkor fordul elő, ha a festéket nagyon sima felületre viszik fel. Ilyen típusú felületen (például alumínium vagy horganyzott acél) javasoljuk, hogy a Hammerite Közvetlenül a Rozsdára festék felvitele előtt használjunk megfelelő alapozót, például a Hammerite Speciális fémalapozót. Amennyiben alapozó nélküli megoldást szeretnénk, akkor használjuk a Hammerite Speciális fémfestéket a felület megfelelő oxidációja után az előkészített, zsírtalanított felületre.

14. Keverhetem a Hammerite-ot más típusú festékkel?
 

Nem. A Hammerite festékek nem keverhetők más típusú festékekkel, mivel a DualTech formulájuk nem keverhető más festékekkel. Azonban Hammerite saját színei keverhetők egymással, hogy ugyanazt a megjelenést érjék el (fényes, selyemfényű stb.).

15. A Hammerite Közvetlenül a Rozsdára festéket később újra felhasználhatom?
 

A Hammerite Közvetlenül a Rozsdára festék újra felhasználható, ha a doboz tökéletesen tárolt. A fel nem használt festék tárolásához szorosan helyezzük vissza az eredeti fedelet a dobozra, és tároljunk száraz, jól szellőző helyen, hőforrástól távol. A dobozt fejjel lefelé fordítva újra lezárhatjuk a fedelet, a lezárás előtt egy kevés Hammerite festékhígítót és ecsettisztítót adhatunk a festékhez.

Kérdésekre akár a videós tartalmainkban is válaszra lelhetsz.

Fémvédelemmel kapcsolatos videókat láthatunk ezen a csatornán. 

A Hammerite célja, hogy minden, az otthonunkban található fémfelületet megóvjon és szebbé, színesebbé varázsoljon. Mindegy, hogy vas, acél vagy horganyzott fém, a fémfelületeket speciális fémvédő bevonatokkal kell rendszeresen kezelni. A Hammerite festékek alkalmazásával könnyedén óvhatjuk a fémet, és évekre elfelejthetjük a felújítási munkálatokat. A Hammerite használatával a fém szerkezetileg ép és esztétikailag tökéletes marad.
 

Amennyiben személyre szabott szaktanácsadásra van szükség, alkalmazástechnikus kollégánk örömmel válaszol a kérdésekre telefonon vagy emailen. Kapcsolatfelvétel az elérhetőségek menüpont alatt taláható. 

Az adatok lekérése, kérjük, várjon...