Dulux írható és törölhető táblafesték

írható és törölhető táblafesték
Méret
Festékalkulátor
Your Measurements:
Szükséges mennyiség:
A legjobb eredmény érdekében használj <b>2 réteg festéket</b> {coatAmount} for {productTitle}
Fontos információ
 • Felület Matt
 • Kiadósság 16 m2/L
 • Száradási idő Kíméletes használatra kész bevonat: kb. 7 nap múlva
  A felület 1 hét után válik alkalmassá kíméletes használatra, de csak a festék teljes száradása/kötése után, legalább 28 nap elteltével válik tökéletesen moshatóvá (az MSZ-EN-13300:2001 szabvány szerint). A hőmérséklet csökkenése és/vagy a relatív páratartalom növekedése megnövelheti a száradási időt.
 • Rétegek 2
Terméktulajdonságok
 • Gyorsan száradó
 • Mosható
 • Vízbázisú

Termék leírás

A Dulux írható és törölhető táblafesték univerzális akrilfesték falra és fára. Vizes bázisú festék. Palatábla hatású bevonatot hoz létre. A létrejövő matt felület rendkívül tartós, ideális a krétával való íráshoz és ellenáll a többszöri lemosásnak. A termék gyorsan, könnyen felhordható, magas mosásállóságot biztosít az újbóli, gyakori igénybevétellel mellett is.

Alkalmazás

Felhasználás előtt alaposan keverje meg! A legjobb eredmény elérése érdekében bőséges és egyenletes mennyiségű festéket hordjon fel a felületre ecsettel vagy velúrhengerrel. A festéket NE hígítsa! A festéket vigye fel 2 rétegben. Érintés száraz: 30 perc múlva. A második réteg felvitele előtt várjon 6 órát. Festéskor az ideális hőmérséklet +20 °C és a relatív páratartalom 50%. A maszkoló szalagot a festés után azonnal, még a festék száradása előtt távolítsa el. A festési munkálatok végeztével alaposan szellőztesse ki a helységet. Festés után a szerszámokból a lehető legtöbb festéket távolítsa el, majd mossa ki tiszta vízzel.
Kíméletes használatra kész bevonat: kb. 7 nap múlva
A felület 1 hét után válik alkalmassá kíméletes használatra, de csak a festék teljes száradása/kötése után, legalább 28 nap elteltével válik tökéletesen moshatóvá (az MSZ-EN-13300:2001 szabvány szerint). A hőmérséklet csökkenése és/vagy a relatív páratartalom növekedése megnövelheti a száradási időt.

Biztonság

Gyermekektől elzárva tartandó. Orvosi tanácsadás esetén tartsa kéznél a termék edényét vagy címkéjét. Szembe, bőrre vagy ruhára nem kerülhet. Rosszullét esetén forduljon orvoshoz. A tartalom/edény elhelyezése hulladékként- valamennyi helyi, nemzeti, és nemzetközi szabályozás szerint. Tartalmaz 1,2-benzizotiazol-3(2H)-on, C(M)IT/MIT(3-1) és metilisotiazolin. Allergiás reakciót válthat ki. EU VOC határérték erre a termékre (A/a-VB) 30 g/l (2010). Ez a termék legfeljebb 25 g/l VOC-t tartalmaz. Forgalmazza- Akzo Nobel Coatings Zrt. 1138 Budapest, Dunavirág u. 2-6. 1. torony 5. emelet Tel- 06 80 200-505 www.dulux.hu Származási hely- EU

Ötletek & Tanácsok

 • 1. Felület előkészítés
  Frissen vakolt felületen, csak a vakolat teljes átszáradása (3-4 hét) után alkalmazható. Alapozzon Dulux Grunt mélyalapozóval, a felületi hibákat javítsa ki Dulux PRE-Paint Fine Filler finomglettel vagy Dulux UnderCoat 3in1 töltő, folttakaró falfestékkel, majd hagyja megszáradni. A felületet fesse le egy réteg Dulux Acryl Matt falfestékkel.

  Már festett falfelületek esetén:
  A festék tapadását korlátozó szennyeződéseket el kell távolítani a felületről. Mossa le a szennyeződést mosószeres vízzel és hagyja megszáradni.

  A festett felületek alapozása:
  - Erősen nedvszívó, instabil, poros és porózusos felületeket elő kell készíteni:
  1. lépés: Alapozzon Dulux Grunt -tal (főleg gipszfelületek, gipszkarton hézagokra, ragasztó és krétafestékek eltávolítása utáni felületre.)
  2. lépés: 15-20%-ban higított Dulux Akryl Matt falfestékkel fesse le a falat.
  Hozzon létre egyenletes, nem poros, sérülésmentes, zsírmentes, jó tapadású felületet.

  Fa felületek: A felületet csiszolja meg csiszolópapírral. Festetlen fafelületeknél ajánlott a Supralux Aqua Primer alapozó használata.

  Festett (lazúrozott, zománcozott) felületeknél szükség esetén használjon Supralux Aqua Primer alapozót.
  Amennyiben a festett felület ép, száraz, tiszta, zsír- és szennyeződésmentes, nem porózusos, egyenletes felületű, abban az esetben mattítsa meg a felületet csiszolópapírral, portalanítson, mossa le a felületet, hagyja megszáradni és ezután a felület festhető.

  Használjon ragasztószalagot a festeni nem kívánt felületeknél, takarja le a padlót, bútorokat.

  FIGYELEM: Egyéb, korábban már festett vagy nem homogén felületen végezzen próbafestést. Ha száradás után az eredmény nem megfelelő a bevonatot teljesen el kell távolítani és előkészíteni. Kérje szaktanácsadónk segítségét, amennyiben nem biztos a felület alkalmasságában.
 • 2. Tísztítás
  A felület 1 hét után válik alkalmassá kíméletes használatra, de csak a festék teljes száradása/kötése után, legalább 28 nap elteltével válik tökéletesen moshatóvá. A felület a festék teljes száradása után, kb. 28 nap elteltével válik moshatóvá (az EN13300 norma szerint).
  Rajzoláshoz, íráshoz használjon krétát.
  Lemosáshoz használjon puha, nedves szivacsot.
 • 3. Tárolás
  +5°C és +30°C között, fedett, zárt, közvetlen napfénytől és sugárzó hőtől védett helyiségben az eredeti, jól lezárt csomagolásban. 0°C alatt visszafordíthatatlanul károsodhat. Ne tárolja és ne is használja a festéket extrém hőmérsékleti körülmények között
Az adatok lekérése, kérjük, várjon...