Sadolin Classic

Mélyen beszívódó oldószeres lazúr.
Méret
Your Measurements:
Szükséges mennyiség:
A legjobb eredmény érdekében használj <b>2 réteg festéket</b> {coatAmount} for {productTitle}
Fontos információ
 • Felület Selyemfényű
 • Kiadósság Gyalult fánál 12-14 m 2 /liter Fűrészelt fánál 7-10 m 2 /liter rétegenként, függ a felület minőségétől és a felhordás módjától.
 • Rétegek 3
Terméktulajdonságok
 • Rendkívül kiadós
 • Aktív összetevők, amelyek megvédik a bevonatot a gombáktól.
 • UV álló
 • Megőrzi a fa természetes szépségét.
 • Időjárásálló
 • Mélyen beszívódik a fa pórusaiba

Termék leírás

Oldószeres, selyemfényű vékonylazúr. Mélyen beszívódik a fa felületébe, vékony bevonatot képez a fa felületén így a fa mozgása során a bevonat rugalmas marad, nem válik le, nem repedezik meg. A mély beszívódásnak köszönhetően intenzíven rajzolja ki a fa erezetét. Natúr és korábban impregnált fafelületek bevonására. Vízlepergető, UV álló filmet képez a fa felületén, ezáltal véd a nedvesség és az időjárás hatásai ellen. Száradás után szagtalan.
A nem mérettartó és korlátozottan mérettartó faszerkezetek javasolt bevonata. Alkalmazható felületek: ajtó, ablak, faház, pergola, ereszdeszka, zsalugáter, homlokzati borítás, oromdeszka, erkélykorlát, fakerítés.

Alkalmazás

A Sadolin Classic vékonylazúrt alapozás után 2-3 rétegben hordjuk fel, az egyes rétegek között 24 óra száradást biztosítva. Ecsettel hordjuk fel, szálirányban, majd alaposan oszlassuk szét. Javasolt bevonatrendszer:
Beeresztés, alapozás: Sadolin Base impregnálószer: a fafelület telítéséig.
Festés: 2-3 x Sadolin Classic Vékonylazúr,
Megfelelő, gondos kivitelezés esetén, az időjárásnak nem fokozottan kitett helyeken 7 év élettartam is elérhető, ezt követően felújító festés szükséges. Alábbi fafajtákra javasolt: akác, bükk, ében, fenyő, teak, tölgy.
Kerítések esetén a bütü zárásról, (a bütü kezeléséről) gondoskodni kell.

Biztonság

Figyelem! Allergiás bőrreakciót válthat ki. Ártalmas a vízi élővilágra, hosszan tartó károsodást okoz. Gyermekektől elzárva tartandó. Orvosi tanácsadás esetén tartsa kéznél a termék edényét vagy címkéjét. Védőkesztyű használata kötelező. Kerülni kell az anyagnak a környezetbe való kijutását. Kerülje a gőzök belélegzését. A szennyezett ruhadarabot le kell vetni és újbóli használat előtt ki kell mosni. HA BŐRRE KERÜL- Lemosás bő vízzel. Bőrirritáció vagy kiütések megjelenése esetén- orvosi ellátást kell kérni. A tartalom/edény elhelyezése hulladékként- a helyi/területi/ országos/nemzetközi előírásoknak megfelelően. Ismétlődő expozíció a bőr kiszáradását vagy megrepedezését okozhatja. Figyelem! Permetezés közben veszélyes, belélegezhető cseppek képződhetnek. A permetet vagy a ködöt nem szabad belélegezni. Veszélyes összetevők- IPBC, (Z)-.alfa.-(3-Karboxi-1-oxo-2-propenil)-.omega.-hidroxipoli (oxi-1,2-etándiil), alkil(C9-11)-éterek, maleinsavanhidrid.

Ötletek & Tanácsok

 • 1. Felület előkészítés
  FELÜLETELŐKÉSZÍTÉS: A festetlen, új fa legyen légszáraz, tiszta és zsírmentes. A gyantakiválásokat Supralux H-400 Észter hígítóval kell lemosni. A degradálódott, szürke fafelületet le kell csiszolni. Új felület: gyalult felület esetén a felületet mindenképpen meg kell csiszolni.
  ALAPOZÁS: A tartós védelem eléréséhez javasoljuk az előkészített fafelületet Sadolin Base impregnálószerrel telítésig alapozni, majd 24 óráig száradni hagyni. Festett felület esetén csak a bevonathiányos részt kell Sadolin Base-zel újraalapozni.
  A repedezett, lazán tapadó bevonatot el kell távolítani, majd úgy kell eljárni, mint új felületnél.
  Felhasználás előtt egybefüggően távolítsuk el a Sadolin Classic festék felületéről az esetleges bőrréteget és az anyagot alaposan keverjük fel. A festéket használat közben is időnként alaposan keverjük át. A későbbi színreklamációk elkerülése érdekében használat előtt minden
  esetben végezzen próbafestést. A végleges színt a száradás és a javasolt
  rétegszám után éri el.
 • 2. Tísztítás
  Festés során a szerszámokból a lehető legtöbb festéket fel kell használni. Festőszerszámok tisztítása: H-100 szintetikus hígítóval.
 • 3. Tárolás
  +5°C és +25°C között, fedett, zárt, közvetlen napfénytől és sugárzó hőtől védett helyiségben az eredeti, jól lezárt csomagolásban. 0°C alatt visszafordíthatatlanul károsodhat. Ne tárolja és ne is használja a festéket extrém hőmérsékleti körülmények között.
Az adatok lekérése, kérjük, várjon...