Sadolin UV Extra

Rugalmas védőréteg UV ellen.
Méret
Festékalkulátor
Your Measurements:
Szükséges mennyiség:
A legjobb eredmény érdekében használj <b>2 réteg festéket</b> {coatAmount} for {productTitle}
Fontos információ
 • Felület Selyemfényű
 • Kiadósság Gyalult fánál- 12-15 m2 /l/réteg. Gyalult keményfánál- 17-20 m2/l/réteg. Durva, fűrészelt fánál- 6-8 m2/l/réteg.
 • Száradási idő Száradási idő: 20°C/65% relatív páratartalom mellett:
  Porszáraz: 5-7 óra.
  Újrafesthető 12- 18 óra, a fa porozitásától, a hőmérséklettől és a légnedvességtől függően. Alacsony hőmérsékleten vagy magas páratartalom mellett a szárítási idő meghosszabbodhat.
 • Rétegek 2
Terméktulajdonságok
 • Hosszantartó bevonatot képez. Tartós, nem hámló bevonat.
 • Felújításkor megtartja a lazúr eredeti színét
 • Visszaadja a felület eredeti fényét
 • Biokorrózióálló bevonat.
 • Védi a fát a fagytól, nedvességtől és UV-sugárzástól.
 • UV álló

Termék leírás

Oldószeres, selyemfényű színtelen kültéri lazúr, egy minimális festéktartalmú beeresztő mérettartó és korlátozottan mérettartó faszerkezetekre. A faanyagon egy olyan rugalmas védőréteget képez, amely ellenáll az eső, a nedvesség és a nap (ultraibolya sugárzás) káros hatásainak.
Védőrétegként a Sadolin UV Extra lazúr a faanyaggal együtt tágul és húzódik össze, jelentősen csökkentve a hólyagosodást és lepattogzást. Ideális kopott, de nem sérült lazúrozott felületek felújítására. Visszaadja a felület eredeti színét, fényét.
Ajtók, ablakok, kerti bútorok és egyéb kültéri fafelületek bevonására ajánlott.

Alkalmazás

A Sadolin UV Extra felhasználásra kész, hígítani nem szükséges. Használat előtt és használat közben időnként alaposan fel kell keverni. Ecsettel hordjuk fel szálirányban, majd alaposan szétoszlatjuk. Ne használjuk +5°C alatt vagy +30°C felett; tűző napsütésben; nem kellően száraz fára (18% nedvességtartalom felett); festett vagy lakkozott felületre. Szórással ne vigyük fel!
Javasolt bevonatrendszer: 1 réteg Sadolin Base alapozó a fa telítéséig, majd 2 réteg Sadolin UV Extra. Időjárásnak fokozottan kitett helyeken 3 réteg felhordását javasoljuk.
Felújítás: Az előkészítés után 1-2 réteget vigyünk fel. A végeredmény függ az eredeti színtől, a fa állapotától és a felvitt rétegek számától. Nagyon világos fafelületen a Sadolin UV Extra arany árnyalatot ad a fának. A beszürkült fafelületeket csiszoljuk tisztára és Sadolin Fresh-el kezeljük.
A bevonat karbantartása: A bevonat épségét évente ellenőrizzük, szükség esetén a bevonatot Sadolin UV Extra lazúrral fessük át. A Sadolin UV Extra alkalmas a Sadolin Classic bevonat felújítására is. Kerítések esetén a bütü zárásról, (a bütü kezeléséről) gondoskodni kell.

Biztonság

Gyermekektől elzárva tartandó. Orvosi tanácsadás esetén tartsa kéznél a termék edényét vagy címkéjét. Szembe, bőrre vagy ruhára nem kerülhet. Rosszullét esetén forduljon orvoshoz. A tartalom/edény elhelyezése hulladékként- valamennyi helyi, nemzeti, és nemzetközi szabályozás szerint.Tartalmaz 3-iodo-2-propynyl butylcarbamate. Allergiás reakciót válthat ki.

Ötletek & Tanácsok

 • 1. Felület előkészítés
  A festetlen, új fa száraz, tiszta és zsírmentes legyen. A gyantakiválást H-100 hígítóval le kell mosni. Új felület: gyalult felület esetén a felületet mindenképpen meg kell csiszolni. Fokozott igénybevétel esetén, ha szükséges, kezelje a fát Sadolin Base impregnáló alapozóval (telítésig alapozzuk). Amennyiben a felületre túl sok alapozót vittünk fel (fényes foltok, felületek jelennek meg), a felesleget hígítóval távolítsuk el, különben a lazúr nem tapad meg rendesen a felületen, és idő előtti kopást, leveles felválást okozhat!
  Festett felület esetén csak a bevonathiányos részt kell Sadolin Base-zel újraalapozni. A degradálódott, szürke fafelületet előzetesen le kell csiszolni. A repedezett, lazán tapadó bevonatot el kell távolítani, majd úgy kell eljárni, mint új felületnél. Csiszoljuk simára közepes dözspapírral az erezettség irányába. Ne használjunk acélgyapotot! Uána mossuk le híg mosószeres vízzel és hagyjuk megszáradni. A Sadolin UV Extra lazúrt a Sadolin Base felhordását követően 24 óra elteltével ecsettel hordjuk fel.
 • 2. Tísztítás
  H-100 szintetikus hígító. Festés során a szerszámokból a lehető legtöbb festéket fel kell használni.
 • 3. Tárolás
  +5°C és +30°C között, fedett, zárt, közvetlen napfénytől és sugárzó hőtől védett helyiségben az eredeti, jól lezárt csomagolásban. 0°C alatt visszafordíthatatlanul károsodhat. Ne tárolja és ne is használja a festéket extrém hőmérsékleti körülmények között.
Az adatok lekérése, kérjük, várjon...